Skeive Ikoner Klubb

Details
Time: oktober 07, 2022 22:00 - 03:00
Location: The Villa
About
I forbindelse med prosjektet ‘Skeive Ikoner’ inviterer Fotogalleriet til en hel natt med dansing på den ikoniske klubben The Villa.
Vi vil feire klubbkulturens viktige rolle som et frirom for skeive rettigheter og kultur. Dette gjør vi med en ikonisk DJ line-up. Med skreddersydd visuelt design av designkollektivet HAiKw/ vil klubbkvelden være et møte mellom ulike generasjoner skeiv musikk, estetikk, og klubbkultur.
Line-up:
Dj Deadswan (Reidar Engesbak)
Halvard Haldorsen
Nadda Noor
Vertex Group (Den Luca og Magnus Andreas Hagen Olsen)
BAKGRUNN
I lokalene til The Villa holdt den legendariske homseklubben ‘Den Sorte Enke’, eller “Enka” til fra 1989 til 1993. Utover å være et viktig møtested for homofile og skeive ble det holdt viktige og historiske arrangement der, organisert blant annet av Virusgruppa (Arne-Harald Hanssen, Anders Rogg, Geir Morstad, Kjersti Fjellstad, m.fl.).
Halvard Haldorsen og Dj Deadswan (Reidar Engesbak) er portrettert som del av prosjektet ‘Skeive Ikoner’ og har vært aktive som DJs, musikkprodusenter, kunstnere og aktivister i flere tiår. Haldorsen er i dag basert i Berlin. Dette blir en unik mulighet til å høre de spille i Oslo samme kveld, sammen med DJs fra nåtidens skeive klubbscener.
OM ‘SKEIVE IKONER’
‘Skeive Ikoner’ er et unikt prosjekt som markerer 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i Norge gjennom en utstilling, en bok og en rekke arrangementer, produsert av Fotogalleriet i Oslo. Med fotografier av Fin Serck-Hanssen og tekster av Bjørn Hatterud og Caroline Ugelstad Elnæs avbilder prosjektet ledende skikkelser fra det skeive miljøet i Norge som er født før 1970. Som ikke-konforme individer har “ikonene” kjempet aktivt mot diskriminerende strukturer i norsk kultur og samfunn i mange ulike områder.
Klubbkvelden produseres av programkuratorer ved Fotogalleriet Håkon Lillegraven og Miki Gebrelul, kuratorstipendiat Dahir Hussein med tilknyttet produsent Benedicte Bølling med design av Harald Lunde Helgesen. Antonio Cataldo er kunstnerisk leder for Fotogalleriet og kurator av utstillingsprosjektet.
ID:23
Cc: 150
Liste: guestlist@thevilla.no
Map