Lindstrøm (live), Kim Hiorthøy (live) & Kristian Suvatne // SB: Nadda Noor & AZ3

Details
Time: desember 20, 2018 23:00 - 03:00
Location: The Villa
About

For første gang i historien er villa åpent 4 dager på rad!
I samarbeid med NATT&DAG har vi booket et program spekket med talentfulle ildsjeler fra inn og utland.

To brødre som ikke er brødre: Hans-Peter Lindstrøm og Kim Hiorthøy er begge født vinteren 1973, samtidig som USA lovte å legge ned våpnene i Vietnam. Med pistrete skjegg og utallige utgivelser på Smalltown Supersound – Norges beste label, spør du oss – deler de mer enn bare en egenrådig tilnærming til elektronisk musikk.

Derfor er det litt snålt at de ikke har mer hverandre å gjøre. Denne helt spesielle kvelden på The Villa står de imidlertid bak de samme platespillerne – ikke samtidig, men i tur og orden. Først ut er den suverene disko-kosmonauten Lindstrøm, før Kim Hiorthøy avslutter kvelden på så vidøyd og bananas vis som bare han kan.

LINDSTRØM
Om det ikke var for Hans-Peter Lindstrøm, spørs det om det ville fantes space disco – i hvert fall i sin moderne utgave, og ikke bare som masse gærne italienere i romdrakt. Med unntak av black metal, er sjangeren som i størst grad forbindes med Norge lydbildet Lindstrøm utviklet på starten av 2000-tallet. Med pulserende arpeggiosynther som knitrer i ørene og bruser i blodet, banet rogalendingen vei for blant andre Diskjokke og Todd Terje. Femten år senere fortsetter han å skvise ut store klubblåter som om det stod om livet.

KIM HIORTHØY
De fleste av oss har én, kanskje to ting vi er ordentlig god på. Kim Hiorthøy er imidlertid ordboksdefinisjonen av en multikunstner: han har skrevet bøker, filmet flere filmer og regissert én (fjorårets «The Rules of Everything»), og lagd drøssevis med illustrasjoner – for både Motorpsycho og Erlend Loe. Har man lyttet til musikken hans, forbinder man ham kanskje mest med vemodig og knitrende elektronika. I nattklubbens mulm og mørke holder imidlertid Kim lite tilbake: det går kjapt og gæli for seg, alltid med en skrue løs.

KRISTAIAN SUVATNE
Er DJ, billedkunstner, og nylig også labelsjef for sitt eget Sunlab, som senere i år utgir sin første plate. Forvent en kveld full av acid, techno og trance.

NADDA NOOR
Hun har foten i analog video synthesis som Telegnosis.TV, lager musikk og samler på det.. og lover å presentere en salig blanding techno, house og electro denne kvelden.

AZ3
Bak DJ-navnet AZ3 skjuler det seg en av våre favoritter fra Oslos elektroniske musikkscene de siste årene. Gjennom konseptet Bio og fanzinen Witchmag har hun vist oss en frisk tilnærming til norsk kultur anno 2018 og vi gleder oss til å bli servert Tekno, Ambient, Dark- Ambient, Dub-Tekno og Trance av ypperste kvalitet denne kvelden.

www.thevilla.no ID:23 CC:150 Liste: guestlist@thevilla.no

Map